Ga direct naar inhoud

Mag ik dan bij jou

31 december 2023

Nummer 131 van de Top 2000: Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. Onze gezamenlijke herinneringen aan dit jaar vragen om troost. Natuurrampen, oorlogen, politieke aardverschuivingen, mijn eerste reactie is schuilen, terugtrekken, mijn kop in het zand steken. Mag ik dan bij jou... Troost vind ik op mijn stilteplek. Daar ontstaat elke keer opnieuw de ruimte voor al het goeds, het bijzondere dat het leven biedt. Door mij daar op te focussen, laad ik op, sterk ik aan. En dat gevoel houd ik vast door gedurende de dag oog te houden voor de kleine wonderen en de schoonheid van het alledaagse. En daar dankbaarheid bij te voelen. Zo bewust leven - en dat lukt echt niet altijd - maakt het ook mogelijk tijd te vinden om mooie momenten te creëren en tradities in ere te houden. Zo bakte ik vanmorgen de appelflappen van mijn moeder omdat ze het zelf niet meer doet, terwijl ik luisterde naar de Top 2000.                                                    

Ik mag bij mij, altijd.