Ga direct naar inhoud

Meedoen!

13 oktober 2023

Meedoen is belangrijk, voor iedereen, jong en oud. Meedoen is helaas niet voor iedereen eenvoudig of zelfs haalbaar. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dan kinderen en jongeren tot 18 jaar mee kunnen doen als er thuis geen geld is voor een lidmaatschap of lesgeld. Want juist voor deze leeftijdsgroep is het zo goed om te sporten, muziek te maken of zich op een andere manier creatief te ontwikkelen.

In Tilburg, op het Cruyff Court aan de Lavendelweg, a.k.a. het Willem II Veld West, konden kinderen en jongeren eind september, begin oktober zes middagen gratis genieten van diverse culturele en sportieve activiteiten. Op de woensdagen en vrijdagen boden zeven lokale aanbieders negen verschillende workshops aan. De zes middagen telden we in totaal zo’n 700 bezoeken.

Kijk en geniet van de aftermovie

Het Cultuur@CruyffCourts Tilburg-West was een groot succes. Niet alleen door het mooie aanbod en de hoge opkomst, maar ook door het versterken van samenwerkingsverbanden. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant heeft met het event nieuwe verbindingen tot stand gebracht tussen jongerenwerk, het armoedenetwerk, onderwijs en de culturele sector. Niet in de laatste plaats door de keuze voor de organisatie door Amine Mbarki van jongerenwerk R-newt als lokale producer. Mbarki: “Ik ga volgend jaar via R-newt aan de slag om het concept uit te rollen in Tilburg, met als doel per jaar een event te organiseren in twee wijken”.

Leergeld Tilburg heeft tijdens het Cultuur@CruyffCourts nieuwe contacten kunnen leggen met mensen uit de doelgroep en al voor een aantal kinderen structurele cultuurdeelname kunnen regelen.