Ga direct naar inhoud

Studio VMBO in Beeld

31 maart 2022

Sinds twee jaar werken docenten en leerlingen van vmbo- en praktijkonderwijs en cultuurmakers in Flevoland samen in het project Studio VMBO. Hun ervaringen en resultaten zijn nu vervat in een digitale toolkit. Tijdens het landelijk symposium Studio VMBO in Beeld op dinsdag 29 maart in Kunstlinie in Almere onthulden leerlingen deze toolkit.

Cultuuronderwijs dat leerlingen van vmbo- en praktijkscholen raakt en activeert. Dat is waar docenten en cultuurmakers in Flevoland al vijf jaar mee bezig zijn. De eerste jaren in een pilotproject, sinds 2020 in Studio VMBO. Gedeputeerde Kunst en Cultuur Michiel Rijsberman: “Studio VMBO laat zien wat samenwerken kan betekenen voor het onderwijs. Met behulp van de toolkit en de input van leerlingen creëren we een betekenisvolle vorm van cultuuronderwijs. Onderwijs dat een bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van een kind en de samenleving in zijn geheel.”

De toolkit biedt docenten en cultuurmakers voorbeelden, opdrachten en werkvormen om toekomstgericht en kwalitatief goed cultuuronderwijs te ontwikkelen voor en met vmbo- en pro-leerlingen. Duik in de toolkit op www.studiovmbo.nl.