Ga direct naar inhoud

Bevlogen mensen

13 juni 2022

Vandaag staat een vergadering met het bestuur van het Jeugdfonds Cultuur Brabant op het programma. Samen bespreken we wat we kunnen doen om cultuurparticipatie onder kinderen en jongeren te vergroten. Het fonds richt zich op jonge Brabanders (0-18 jaar) die graag aan kunst en cultuur willen doen, maar van wie de ouders het (even) niet kunnen betalen.

Steeds meer ouders zitten financieel in de knel. Volgens 57 procent van de lokale hulporganisaties is er een toename van het aantal hulpvragen bij alleenstaande ouders met financiële problemen. Bij tweeoudergezinnen ziet 48 procent van de organisaties een toename. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Armoedefonds.

De toename aan hulpvragen is met name toe te schrijven aan de inflatie. Een steeds grotere groep kan door prijsstijgingen niet meer rondkomen met het bestaande inkomen. Daarnaast is de stijging een gevolg van de ondersteuning die wordt gevraagd bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Het is mooi om te zien dat de bestuursleden van het Jeugdfonds Cultuur Brabant zich belangeloos inzetten voor de Brabantse jeugd. Het is een eer samen te mogen werken met zulke bevlogen mensen.