Ga direct naar inhoud

Speciale Bosch-postzegels te koop

6 januari 2016

Bij de start van het Bosch-jaar ontving burgemeester Ton Rombouts van ’s-Hertogenbosch het eerste exemplaar van de postzegels ‘500 jaar Jheronimus Bosch’ uit handen van PostNL-marketingdirecteur Ludo Voorn. PostNL ontwikkelde de postzegels samen met de stichting Jheronimus Bosch 500 om de vijfhonderdste sterfdag van de schilder te herdenken.
Elke losse postzegel vertelt een verhaal, maar samen vormt het postzegelvel ook een geheel. Op de rand bij iedere postzegel staat een korte toelichting, geschreven door Jos Koldeweij, hoogleraar Kunstgeschiedenis van de middeleeuwen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en groot kenner van het werk van Bosch.
Ontwerper Jeroen Hoedjes van Studio Kluif nam het schilderij De Hooiwagen als basis voor het postzegelvel. Het ontwerp laat de uiteenlopende, wonderlijke personages van het schilderij zien, die als ‘helden’ op de verschillende postzegels zijn afgebeeld.
Op de tien postzegels staat Nederland 1, wat betekent dat deze bedoeld zijn voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club. De geldigheidstermijn is onbepaald.