Ga direct naar inhoud

Sector en burgers bepalen toekomst cultuur Roosendaal

17 november 2016

Cultuurnetwerk Roosendaal deelde 16 november de tussentijdse resultaten van een participatief traject met als doel het ontwikkelen van een nieuwe visie op cultuur voor de gemeente Roosendaal. Ruim vijftig mensen met hart voor kunst en cultuur waren samen om met elkaar de contouren van de nieuwe cultuurvisie- en nota voor gemeente Roosendaal te bespreken. Deelnemers van de procesgroep van het netwerk presenteerden uiteenlopende ideeën die staan voor verschillende waarden waarmee een duurzame aanpak van kunst en cultuur in de gemeente kan worden gecreëerd.
Binnen Cultuurnetwerk Roosendaal ontwikkelen de sector en burgers samen een nieuwe cultuurvisie en -nota voor de gemeente Roosendaal (bottum-up i.p.v. top-down). Projectleider Allies Swinnen richtte een 90-dagen proces waarbij via creatieve werkvormen informatie gedeeld en opgehaald zijn en nieuwe perspectieven en ideeën ontwikkeld.

Cultuurnetwerk Roosendaal overhandigt de nieuwe cultuurnota woensdag 21 december aan Hans Verbraak, wethouder Cultuur van de gemeente.