Ga direct naar inhoud

Ilonka de Ridder-Lebon

Sinds 1990 ben ik, komende vanuit de journalistiek, werkzaam als communicatieadviseur. Ik heb mij ontwikkeld tot een adviseur die zich strategisch bezig houdt met de positionering en profilering van organisaties, diensten en merken. Ik ben sterk in conceptontwikkeling en in communicatiemanagement èn ik houd ervan om boeken en tijdschriften te maken. In 2001 heb ik mij, komende van een gerenommeerd communicatieadviesbureau, gevestigd als zelfstandig communicatieadviseur.

Onder de naam De Ridder Public Relations heb ik mij met uiteenlopende opdrachtgevers en opdrachten bezig mogen houden. Soms moeten we snel moeten scoren, vaker bouwen we jarenlang vanuit een krachtige identiteit en heldere positionering aan het realiseren van de doelstellingen.
Door de jaren heen hebben wij communicatiebeleid ontwikkeld en uitgevoerd op corporate niveau, geadviseerd over imago en identiteit, (marketing)-communicatieplannen ontwikkeld voor producten en diensten en diverse gerichte communicatieprojecten effectief en efficiënt uitgevoerd.
Afhankelijk van de omvang van de opdracht werk ik alleen of stel ik een winning team samen met de nodige vakspecialisten. Onze opdrachtgevers vinden De Ridder Public Relations een persoonlijk, zeer klantgericht, flexibel en solide bureau en een plezierige partner om mee samen te werken.

Verhalen vertellen

Voor en met mijn opdrachtgevers schrijf ik verhalen die bijdragen aan hun bestaansrecht. In mijn vrije tijd maak ik mijn eigen verhalen: ik schrijf fictie! En ik houd ervan. Na een tragische gebeurtenis in 2014 besloot ik dat het de juiste tijd was ruimte te geven aan de grootste passie van mijn leven: schrijven. Ik begon aan de Schrijversvakschool, publiceerde met mede-studenten 'Creativiteit gebundeld' met onze korte verhalen en richtte met een aantal gelijkgestemden de Living Writers Society op. Mijn voorzichtige schreden op het pad van schrijver zijn te volgen via mijn slecht onderhouden blog De Nobele Ridder en het summier gevulde Instagram-account @mariaterloo.