Ga direct naar inhoud

Meer rust met mindfulness

22 maart 2023

Heb je wel eens last van stress of een gejaagd gevoel? Wil je minder geleefd worden en heb je behoefte aan rust en balans? Dan ben je niet de enige. We leggen tegenwoordig allemaal de lat behoorlijk hoog; de druk om te presteren neemt hand over hand toe. En dat kan veel stress opleveren. Hierdoor daalt je energieniveau, krijg je minder voor elkaar en kun je minder genieten.

DOE DAN IN MEI EN JUNI MEE MET DE MINDFULNESSTRAINING VAN STUDIO SILENTO 

In deze 8-weekse training leer je over de kunst van aanwezig zijn in het hier en nu. Zodat je opmerkzaam wordt van wat er bij je leeft en je jezelf met meer afstand kunt bekijken. Als je volledig en bewust aanwezig bent in het huidige moment, kun je makkelijker afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je concentratie verbetert, je ontspant gemakkelijker en je bewaakt je eigen grenzen beter. Je ontdekt een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. En ik train jou daar graag in.

Trainen bij studio silento

Ik ben Ilonka de Ridder-Lebon. Ik ben een niveau 1-gecertificeerde mindfulnesstrainer en biedt de MBSR-training aan: de officiële Mindfulness-Bases Stress Reduction-training. Deze training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur, elk met een vast protocol.

Het is een praktische training: je leert door te doen en door herhaling. Tijdens de bijeenkomsten wissel ik theorie en oefeningen af en is er veel ruimte voor het delen van ervaringen. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel uit van de training. Want door regelmatig te oefenen, ga je steeds meer stilte, rust en ruimte in je leven ervaren.

Na de 8-weekse

De 8-weekse mindfulnesstraining zorgt er niet voor dat je altijd blij, probleemloos en zen door het leven gaat. De training biedt jou wel waardevolle tools, technieken en inzichten, die ervoor zorgen dat je bewuster kunt kiezen voor dat wat bij je past en goed voor je is. Je vergroot jouw balans en veerkracht, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Na de training:

  • leef je met meer aandacht en minder op de automatische piloot;
  • laat je je niet meer meeslepen door jouw gedachten en emoties;
  • herken je eerder stresssymptomen en weet je hoe daarop te reageren;
  • ervaar je meer tevredenheid, innerlijke rust en balans;
  • heb je tools in handen om om te gaan met de hectiek van het leven.

Wie, wat, waar, hoeveel?

De mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen: jong of oud, man of vrouw, met of zonder klachten!

De eerstvolgende training is op woensdagmiddagen van 14.00 tot 16.30 uur op:

  • 10, 17, 24 en 31 mei en 7, 21 en 28 juni en 5 juli.

De bijeenkomsten zijn bij Samtosa, Mommersteeg 88 in Haarsteeg.
Samtosa - een studio in het groen - is goed bereikbaar vanuit Vlijmen, Drunen, Heusden, Nieuwkuijk, Waalwijk en 's-Hertogenbosch.

Ik ben aangesloten als categorie 1-trainer bij de beroepsvereniging VMBN. Hierdoor vergoeden de zorgverzekeraars in veel gevallen mijn trainingen. In de Zorgwijzer vind je een overzicht van verzekeraars en vergoedingen: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

De kosten voor de training kunnen, indien van toepassing, soms ook vergoed worden vanuit jouw persoonsgebonden budget, via jouw werkgever.

studio silento hanteert de volgende tarieven voor de mindfulnesstraining:

  • € 385,- incl. btw voor particulieren;
  • € 385,- excl. btw voor zzp'ers;
  • € 485,- excl. btw voor werkgevers die de training van hun medewerkers vergoeden.

Aanmelden en meer info

Wil je meedoen of heb je vragen? Mail dan nu naar studiosilento@deridderpr.nl
of bel Ilonka op 06 51 93 57 00.

Achtergrondinformatie over studio silento