Ga direct naar inhoud

Cultuurnetwerk Roosendaal

Gemeente Roosendaal heeft een nieuwe cultuurnota. Deze is in 2016 ontwikkeld door bevlogen Roosendalers die tijd, energie, creativiteit en denkkracht hebben geïnvesteerd om samen de toekomst van de cultuur in de gemeente vorm te geven. Zij vonden elkaar in de procesgroep van het Cultuurnetwerk Roosendaal. Binnen dit netwerk werken het culturele veld, onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen aan een cultuurvisie en cultuurnota.

Ilonka de Ridder-Lebon ondersteunde projectleider Allies Swinnen tijdens het open, participatief traject het proces van 90 dagen. Met een doordachte aanpak van online communicatie en de inzet van de juiste kanalen draagt communicatie zo bij aan de uitbreiding en borging van Cultuurnetwerk Roosendaal in Moerstraten, Nispen, Heerle, Roosendaal, Wouwse Plantage en Wouw.

De gemeenteraad heeft 20 april positief besloten over de plannen voor de uitwerking van de cultuurnota en lag er een duidelijke, breed gedragen opdracht aan Cultuurnetwerk Roosendaal. Begin startte Cultuurnetwerk Roosendaal een nieuw 90-dagentraject waarin wordt gewerkt aan de opdracht.

Via stand-van-zakencahiers informeert Cultuurnetwerk Roosendaal bestuur, politiek en samenleving over de voortgang van de deelopdracht.

Werkzaamheden