Ga direct naar inhoud

Cultuurkwadraat

Cultuurkwadraat is het Zeeuwse kennisplatform voor cultuureducatie. Samen met Provincie Zeeland, provinciale en lokale partners, scholen en cultuurprofessionals richt Cultuurkwadraat zich op ontwikkeling en vernieuwing van het cultuuronderwijs, het bevorderen van de vakinhoudelijke deskundigheid van leerkrachten en het verbeteren van de relatie tussen scholen en culturele instellingen.

Werkzaamheden

De Ridder Public Relations adviseert vanaf eind 2015 in Zeeland over Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Heel 2016 ondersteunde wij de Zeeuwse projectorganisatie Cultuureducatie boven C-niveau. Eind 2016 schreven wij mee aan de aanvraag voor het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dat resulteerde in een toezegging van ruim € 800.000 waarmee in Zeeland de komende vier jaar aan beter cultuuronderwijs kan worden gewerkt. Cultuurkwadraat, het nieuw provinciaal kennisplatform voor cultuureducatie, is verantwoordelijk voor het juist besteden van de nieuwe impulsgelden.

Ilonka de Ridder-Lebon adviseert de organisatie over positionering, in- en externe communicatie en relatiemanagement. 

"Ilonka is genadeloos scherp in het bevragen op de intenties, de lange termijndoelen, de hoofdlijnen van de strategie en vervolgens het implementeren in overzichtelijke stappen. Voor het ontwikkelen van Cultuurkwadraat als nieuwe dienstverlener is zij een stevige sparringpartner, die ons echt verder helpt. En de organisatie doet groeien."

Han Eygenraam, tot 1 april 2020 directeur-bestuurder van Stichting Cultuurkwadraat