Ga direct naar inhoud

studio silento

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Met mindfulness leef je bewuster en kun je beter je grenzen bewaken.

Ilonka de Ridde-Lebon

Vanaf 2021 ben ik mindfulnesstrainer, opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness en De Mindfulness Academie in Amsterdam. Onder de naam studio silento ontwikkel ik specifieke trainingen voor verschillende doelgroepen, organiseer ik stiltedagen en begeleid ik personen in een 1-op-1-setting. Waarom ik mensen de kracht van mindfulness wil laten ontdekken? Omdat mindfulness mij én de mensen om mij heen zoveel brengt en ik dat iedereen ook gun. Omdat ik geloof dat mindfulness de wereld gelukkiger, verdraagzamer, rustiger en liefdevoller maakt.

Mindfulness is een systematische aanpak om nieuwe manieren van controle en wijsheid in ons leven te ontwikkelen, gebaseerd op ons innerlijk vermogen tot ontspanning, aandacht, bewustzijn en inzicht

Jon Kabat-Zinn

8-weekse MBSR-training

Thumbnail avondrood transparant

De 8-weekse training MBSR - Mindfulness-bases Stress Reduction - is een praktische training gericht op het ontwikkelen van aandacht en opmerkzaamheid. Je wordt je bewuster van je gedachten, lichamelijke reacties en emoties.

Je ontdekt een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stress-prikkels eerder en beter op en kun je meer behulpzame keuzes maken.

Tijdens acht bijeenkomsten van 2,5 uur en (optioneel) een stiltedag doen we aandachts-oefeningen, zoals de bodyscan, bewegingsoefeningen en meditaties. Tussen de bijeenkomsten door oefen je thuis.

10 mei start een nieuwe 8-weekse in Haarsteeg: meer informatie

De resultaten

Je ervaart minder stress, piekert minder, kunt makkelijker loslaten en genieten, vaardiger met je emoties omgaan, je reageert minder primair en krijgt meer veerkracht.

Ook een mindfulnesstraining volgen?

In 2023 organiseer ik een aantal 8-weekse mindfulnesstrainingen. Speciaal voor mensen die meer rust en evenwicht willen vinden.

Heb je interesse in deelname? Stuur een mailtje naar studiosilento@deridderpr.nl

Of bel Ilonka: 06 51 93 57 00

Stiltedag studio silento

Zencentrum Noorderpoort
Ilonka de Ridder-Lebon

Behalve de 8-weekse trainingen, organiseer ik ook regelmatig stiltedagen.

Gun jezelf een dag in stilte. Een dag waarop je even helemaal niets hoeft te doen. De stiltedag van studio silento brengt je van denken en doen naar voelen en zijn. Verbonden in stilte, mediteren, bewegen en eten we samen.

Heb je interesse in deelname? Stuur een mailtje naar studiosilento@deridderpr.nl

Of bel Ilonka: 06 51 93 57 00

"Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen'' - Thich Nhat Hanh

Wat kun je verwachten?
Tijdens de stiltedag begeleid ik je bij verschillende meditaties, waarbij we zitmeditaties afwisselen met loopmeditaties en mindful yoga-oefeningen. We genieten – ook in stilte – van een vegetarische lunch en er is tijd voor jezelf, om te schrijven, wandelen of rusten. Aan het einde van de dag verbreken we de stilte en delen we ervaringen. Het programma is samengesteld voor een kleine groep: er is plaats voor acht deelnemers.

Voor wie?
De stiltedagen van studio silento zijn ontstaan vanuit het programma van de 8-weekse mindfulnesstraining. Ook als je geen mindfulnesstraining volgt of hebt gevolgd maar je hebt wel (enige) ervaring met meditatie, ben je van harte welkom!

Aanmelden
Wil ook jij even ontsnappen aan de turbulente wereld waarin we leven, met al die prikkels, al die verwachtingen? Meld je dan nu aan voor de eerste studio silento stiltedag van 2023 en geef jezelf het geschenk van stilte en ontspanning.

De kosten van de stiltedag bedragen € 65. Dit bedrag is inclusief rust, ruimte en natuur; een vega-lunch; koffie, thee en lekkers (en btw).

Wil je meedoen of heb je vragen? Mail dan nu naar studiosilento@deridderpr.nl
of bel Ilonka op 06 51 93 57 00.

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met verzoek tot betaling. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelden en ontvangen betaling. Een week voor aanvang stuur ik je een mail met meer informatie over de stiltedag.

Annuleren en verplaatsen
Tot drie weken voor aanvang kun je kosteloos doorschuiven naar een volgende stiltedag. Bij annulering binnen drie weken voor aanvang is dit niet meer mogelijk, maar kun je eventueel iemand anders jouw plaats aanbieden. Een refund is in beide gevallen helaas geen optie.
Mocht je onverwacht verhinderd zijn, door bijvoorbeeld ziekte, neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.
Als er zich onverhoopt onvoldoende deelnemers hebben aangemeld, dan annuleer ik de stiltedag en krijg je het door jou betaalde bedrag volledig terug.

PS: studio silento krijgt eigen website

Dagelijks heb ik baat bij mijn eigen mindfulnessbeoefening: in mijn privé-leven en in mijn werk als communicatieadviseur en -coach. In 2001 startte ik De Ridder Public Relations (DRPR), mijn eigen communicatieadviesbureau. Vanuit deze onderneming bouw ik aan studio silento. Nu 'leent' de studio ruimte op de website van DRPR, in 2023 lanceer ik een site die helemaal in het teken staat van mindfulness.

Wil je mij alvast iets beter leren kennen? Lees dan mijn verhaal dat ik in 2021 schreef.

Vergoeding mindfulnesstraining

Logo VMBN

Sinds 14 december ben ik geregistreerd bij de beroepsvereniging VMBN, met een categorie 1 certificering. Dat bekent voor deelnemers dat zij bij sommige zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering aanspraak kunnen maken op een vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining.

Mindful leven en werken met:

Logo studio silento