Ga direct naar inhoud

Bouw van een icoon

1 mei 2018

Met vereende krachten wordt in de Tilburgse Spoorzone gewerkt aan de transformatie van de oude locomotiefhal van de NS tot de LocHal, een nieuw iconisch cultuurcluster. De LocHal ligt in het hart van de Spoorzone, de broedplaats voor kennis en sociale innovatie in Tilburg. De oplevering van de LocHal is eind 2018 en tijdens de Dag van de Bouw op 2 juni is de bouwlocatie te bezoeken. 

In opdracht van gemeente Tilburg organiseert De Ridder Public Relations als projectleider een speciaal ochtendprogramma voor de relaties van een aantal bij de bouw betrokken partners, te weten: gemeente Tilburg, Civic, Inside Outside en het TextielMuseum, Mecanoo, BINX, Bibliotheek Midden-Brabant en Kunstloc Brabant (voorheen bkkc en Kunstbalie).

Kennis halen, kennis maken en co-creatie

De Spoorzone in Tilburg is een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het Centraal Station. Hier versmelten oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven. De nieuwe LocHal vervult een centrale functie in de totaalontwikkeling van het gebied. Het ruimtelijk ontwerp van de LocHal sluit aan bij het idee van een open en productieve werkplaats voor ‘kennis halen’, ‘kennis maken’ en ‘co-creatie’. Het iconische gebouw verbindt en activeert aan alle kanten publieke routes en plekken. De LocHal gaat plaats bieden aan de bibliotheek, Kunstloc Brabant en Seats2Meet.